12 Belgische bieren bij beste ter wereld

Het Belgische bier wordt gesmaakt over de hele wereld. In de meest recente lijst van de honderd beste bieren ter wereld staan twaalf Belgische bieren. Maar Westvleteren 12 is niet langer de nummer één, de overwinning gaat nipt naar het Amerikaanse bier Toppling Goliath Kentucky Brunch. De top honderd is samengesteld door RateBeer, dat is één van de belangrijkste internationale bierwebsites.

De twaalf Belgische bieren zijn 3 Fonteinen Hommage, Cantillon Lou Pepe Pure Kriek, Rochefort Trappistes 10, Rochefort Trappisstes 8, Rodenbach Caractère Rouge, St. Bernardus Abt 12, Struise Black Albert, Struise Pannepot, Struise Pannepot Grand Reserva, Struise Pannepot Reserva, Westvleteren 12 en Westvleteren 8.

De lijst is gebaseerd op recensies van het afgelopen jaar. Maar de verkiezing roept toch vragen op. Westvleteren 12, dat vorig jaar nog op de eerste plaats stond, is meer dan 3250 keer beoordeeld, terwijl het Amerikaanse bier dat nu bovenaan prijkt slechts 88 keer is beoordeeld. Zo is het makkelijker om een hoge gemiddelde score te behalen. De volledige lijst (in alfabetische volgorde) kan je hier raadplegen.