Politie kondigt geen controles meer aan

Door de terreurdreiging in ons land kondigt de federale politie niet langer aan waar er snelheidscontroles worden gehouden. Sinds een week staan de locaties van de controles niet meer op de website van de federale politie. “Maar dat wil niet zeggen dat er nu minder wordt gecontroleerd”, zegt de politie aan Het Nieuwsblad.

Sinds de terreurdreiging in ons land is opgetrokken naar niveau 3 en duidelijk is geworden dat terroristen het op onze politiediensten hebben gemunt, neemt de politie allerlei beschermende maatregelen. Om die reden worden sinds een week de locaties van de snelheidscontroles niet meer openbaar gemaakt. Tot voor een week werden die plaatsen op de website van de federale politie gepubliceerd.

Dat doet de politie niet langer, om mogelijke terroristen geen info te geven over de locatie van hun manschappen. Dergelijke snelheidscontroles worden immers als erg gevaarlijk beschouwd onder de huidige terreurdreiging. Agenten staan er stil en vormen een makkelijk doelwit. Om die reden besliste de politie eerder al om geen lange, statische controles meer te organiseren, maar in te zetten op dynamische controles, waarbij de politie vaak van locatie wisselt.