Nemmouche voor rechter in februari

De hoofdverdachte van de aanslag op het Joods Museum in Brussel, Mehdi Nemmouche, verschijnt begin februari opnieuw voor de raadkamer. Zijn advocaat, Sébastien Courtoy, zei dat hij dan meer zal zeggen over het dossier, met name over de tweede man die sinds 16 januari in het kader van deze zaak gezocht wordt.

Sébastien Courtoy wou geen commentaar kwijt over het opsporingsbericht dat de federale politie onlangs verspreidde met betrekking tot de aanslag op het Joods Museum, waarbij op 24 mei 2014 vier doden vielen. Wel bevestigde de advocaat dat de man naast de verdachte op de foto die de politie verspreidde, wel degelijk zijn cliënt Mehdi Nemmouche is.

"Nemmouche geeft geen commentaar op handlanger"

Op de foto lopen de twee mannen zij aan zij op de Albert II-laan in Brussel, in de buurt van het Noordstation, waar Nemmouche zijn busticket voor Marseille kocht. Het beeld komt van een bewakingscamera en dateert van 28 mei 2014, vier dagen na de aanslag op het Joods Museum. Volgens Courtoy wil zijn cliënt momenteel geen commentaar kwijt over deze man. Maar de advocaat zei dat hij informatie hierover na de zitting van de raadkamer van begin volgende maand zal geven.

Bekijk ook