Burgemeester van Aalst aangevallen

Een 36-jarige man van Congolese origine heeft vanmorgen de burgemeester van Aalst, Christoph D’Haese (N-VA), proberen aan te vallen. Dat bevestigt de burgemeester zelf. De man geraakte tot op het secretariaat van het kabinet van de burgemeester. Hij wilde de burgemeester spreken, maar moest daarvoor eerst een afspraak maken en raakte dan geagiteerd. Hij riep in het Frans dat hij de burgemeester wilde doden en dat hij een honkbalknuppel in zijn rugzak had.

De burgemeester was op dat moment in een vergaderzaal in het stadhuis. Hij heeft onmiddellijk zijn zonechef gebeld en enkele minuten later kreeg de burgemeester extra bewaking. De man was intussen gaan lopen. Na een intensieve zoekactie van ongeveer 40 minuten kon de politie de man inrekenen. Hij wordt deze namiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

"Geen politiek motief"

De man was vanmorgen vrijgelaten uit de gevangenis van Dendermonde. Wat zijn motief is, is nog niet duidelijk. "Maar er liggen zeker geen politieke motieven aan de basis", zegt de burgemeester.

De burgemeester is erg onder de indruk van het incident. “Ik heb de man op een haar na gemist”, vertelt D’Haese aan de telefoon.