Zware spits op Brusselse buitenring

Het verkeer op de Brusselse buitenring ondervindt vrijdagochtend zware hinder door een ongeval in de bocht van Vorst. Daar zijn drie vrachtwagens op elkaar ingereden. Gewonden vielen er niet maar om de trucks te takelen, wordt de rijbaan regelmatig voor een tiental minuten afgesloten. Dat heeft tot gevolg dat er op de buitenring een file staat vanaf Groot-Bijgaarden. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

Het ongeval gebeurde kort voor 06.00 uur toen een eerste vrachtwagen plots remde, waarna een kop-staart-aanrijding volgde met twee andere vrachtwagens die achter de eerste reden. Eén van de trucks kwam door de klap in schaar te staan waardoor zowel de rechter- als de middenrijstrook versperd raakten.

De takeldiensten zijn druk in de weer om de vrachtwagens te verwijderen maar moeten daarvoor regelmatig ook de linkerrijstrook voor korte tijd afsluiten. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt alle bestuurders die de E19 naar Bergen willen nemen, aan om via de binnenring te rijden. Het is nog niet duidelijk wanneer de rijbaan zal vrijgemaakt zijn.