Brugge: man schiet op hulpverleners

In Brugge is vanmiddag een man van 41 opgepakt nadat hij op een ambulancier en twee verplegers had geschoten, en daarna ook op de politie. Een verpleger raakte gewond toen hij wou vluchten, er werd niemand geraakt door de schutter.

De ziekenwagen was deze middag opgeroepen voor een interventie in een huis in de Raadsherenlaan in Brugge. Toen de ambulancier en twee verpleegkundigen aankwamen, was er aanvankelijk geen probleem. De man lag in een ziekenhuisbed in zijn woonkamer. Maar plots nam hij een wapen en schoot tot twee keer toe op de hulpverleners, die meteen naar buiten vluchtten. Ze werden niet geraakt, maar in hun vlucht raakte een van de verplegers gewond aan de knie.

Toen de politie ter plaatse kwam om de man op te pakken, begon hij opnieuw te schieten. De politie kon hem uiteindelijk toch overmeesteren. De man ligt momenteel onder politiebewaking in het ziekenhuis.

Het wapen waarmee de man schoot was geen echt pistool, maar een exemplaar waarmee je plastieken bolletjes kunt afvuren. Zo’n wapen is wel degelijk gevaarlijk, als iemand zo’n bolletje in zijn oog krijgt, kan die blind zijn. Het parket is op de hoogte van het incident en onderzoekt de zaak.