2 fatale ongevallen op Belgische wegen

In Houthalen-Helchteren zijn vannacht twee doden gevallen bij een verkeersongeval. Een derde persoon raakte zwaargewond. Ook in Dottenijs bij Moeskroen vielen twee slachtoffers bij een verkeersongeval. 

Het ongeval in Houthalen-Helchteren deed zich voor rond één uur 's nachts in de Molenheidestraat. De bestuurder van het voertuig zou de controle over het stuur zijn verloren, waarna de wagen uit de bocht ging en tegen een boom belandde. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken, aldus de brandweer. Over de oorzaak van het ongeval en de identiteit van de slachtoffers is voorlopig niets bekend.

In Dottenijs, bij Moeskroen, zijn vanochtend rond vijf uur twee mensen omgekomen. Een wagen botste in de industriezone van de gemeente tegen een oplegger van een vrachtwagen die langs de weg stond. Een man en een vrouw stierven ter plaatse, de twee andere inzittenden van de wagen werden overgebracht naar het ziekenhuis.

In de wagen zaten twee koppels. De twee slachtoffers, een man geboren in 1986 en een vrouw geboren in 1987 uit Moeskroen, waren al overleden toen de hulpdiensten aankwamen. De bestuurder van de wagen en de passagier die achteraan links zat in de wagen, raakten gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis, aldus de politie. De juiste omstandigheden van het ongeval zijn nog niet gekend. Het parket heeft een expert naar de plaats van het ongeval gestuurd.