Spanning tussen motorclubs loopt op

Op het Vrijthof in Tongeren, aan het assisengebouw, zijn vanmorgen tientallen leden van de motorclub Outlaws en van supportclubs opgedaagd. Voor het assisenproces van Hells Angel Ali I., die terechtstaat voor doodslag op twee leden van de Outlaws en een sympathisant, golden er al extreme veiligheidsmaatregelen, maar door de komst van de Outlaws zijn de politiediensten extra waakzaam.

De helikopter van de federale politie cirkelde een tijd lang boven het grondgebied van Tongeren om de motorclubs in de gaten te houden. De clubleden dronken intussen iets op het terras van het tegenoverliggend café het Gerechtshof. Zes Hells Angels werden onder politiebegeleiding uit het café gehaald.

Nadat de Outlaws vertrokken, kwamen vervolgens tientallen leden van de rivaliserende Hells Angels er post vatten. Er heerst een uiterst gespannen en zenuwachtige sfeer in Tongeren. De Hells Angels vertrokken plotseling rond 16 uur te voet en met een stevige tred naar de stationsbuurt. De aanwezige politiediensten zijn zeer alert en volgen de situatie op de voet.