Extra beveiliging voor politie

Door de verhoogde terreurdreiging in ons land worden er bij de politiekorpsen over het hele land extra veiligheidsmaatregelen genomen. Politiekantoren krijgen extra bewaking en agenten mogen hun dienstwapen mee naar huis nemen. De maatregelen gelden minstens tot 23 januari.

"De agenten mogen hun dienstwapen meenemen naar huis", zegt de woordvoerder van de Brusselse politie. "Ze mogen het wel enkel bij zich dragen op weg naar het werk en op weg naar huis en moeten het thuis veilig bewaren. De mensen krijgen het ook niet automatisch mee, ze moeten het vragen aan de korpschef."

De politie patrouilleert ook op straat, maar dat gebeurt telkens per twee, aldus de woordvoerder. "We sturen geen agenten alleen de straat op. Bovendien gaan patrouilles ook per twee ter plaatse, zo kan de ene patrouille de andere beschermen. Alle commissariaten blijven in principe open, maar worden wel extra bewaakt door gewapende agenten."

Volgens de woordvoerder van de politie Brussel West gelden de maatregelen voor alle Brusselse politiezones en gelden ze minstens tot 23 januari.