Terroristen wilden Belg onthoofden

Politie en gerecht hebben donderdag een terreuraanslag op politiemensen verijdeld. Een operationele cel van teruggekeerde Syriëstrijders wilde ons land treffen door aanslagen te plegen op de politie. De groep wilde een prominent persoon ontvoeren en een video van de onthoofding via internet verspreiden, dat meldt Het Laatste Nieuws.

De politie wachtte dagenlang op de komst van een topterrorist die een belangrijke rol zou vervullen bij de uitvoering van het beestachtige plan. Wie het slachtoffer van de onthoofding moest worden, is onduidelijk. Volgens goedgeplaatste gerechtelijke bronnen gaat het mogelijk om een magistraat of iemand van de politie met een prominente functie.

De veiligheids- en politiediensten stonden al weken op scherp om de groep van voornamelijk teruggekeerde strijders in de gaten te houden. "Het was een operationele cel die concrete plannen had voor aanslagen. De voorbije week kwam het tot een hoogtepunt. We moesten wel ingrijpen", zei Eric Van Der Sypt van het federaal parket gisteravond.

Meer lezen, volg hier onze liveblog.