4 mensen gedagvaard na dood baby Jasper

Het parket van Brugge wil vier mensen en twee vennootschappen vervolgen voor de dood van een baby die stierf na een routinecontrole in het ziekenhuis van Knokke-Heist. In plaats van zuurstof kreeg hij lachgas toegediend. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS.

Baby Jasper was amper acht maanden oud toen hij in november 2012 een routinecontrole moest ondergaan in het ziekenhuis van Knokke-Heist. Bij het ontwaken kreeg hij in plaats van zuurstof lachgas toegediend. De operatie vond plaats in een gloednieuwe operatiezaal. In het nieuwe toestel waren de leidingen voor beide gassen omgewisseld. Jasper belandde in een coma en overleed vier dagen later.

Het parket oordeelt nu dat de dood van Jasper vermeden kon worden als enkele personeelsleden van het ziekenhuis correct hadden gereageerd. Ze willen dan ook de anesthesist, het diensthoofd van het operatiekwartier, de algemeen directeur en de technische directeur vervolgen voor onopzettelijke doding. Ook het ziekenhuis zelf en het aannemingsbedrijf dat de werken in het operatiekwartier heeft uitgevoerd, worden gedagvaard.

De zaak komt op 18 februari voor de raadkamer, die moet beslissen of de zaak voor een correctionele rechter komt. 

Bekijk ook: