Man die Coulibaly kende aangehouden

De man die zich gisteren bij de federale politie van Charleroi aandiende en zei dat hij contact heeft gehad met Amedy Coulibaly, is vandaag onder aanhoudingsmandaat geplaatst voor wapenhandel. Dat meldt het federaal parket. Het federaal parket, dat de zaak onderzoekt, had daarover contact met de Franse autoriteiten.

De man bood zich gisteren aan bij de politie in Charleroi en bekende dat hij de afgelopen maanden contact had met Amédy Coulibaly, de dader van de gijzeling in een Parijse supermarkt waarbij vier slachtoffers vielen. Bij de man thuis zouden, volgens een bron dichtbij het dossier, documenten zijn gevonden waarin onderhandeld wordt over de verkoop van wapens. Volgens de bron zou de man aan de agenten hebben gezegd dat Coulibaly bij hem een voertuig wilde kopen en dat hij Coulibaly opgelicht heeft.

Toen de man nadien vernam dat Coulibaly banden onderhield met onder andere Islamitische Staat (IS), zou hij uit schrik hebben besloten de ordediensten in te lichten. De speurders voerden daarop een huiszoeking uit bij de man en troffen in diens woning bewijzen aan van zijn verklaringen. Ze vonden ook documenten waarin onderhandeld wordt over wapens.