Anti-islambetoging op 24 januari

Pegida Vlaanderen polst via haar Facebookpagina om zaterdag 24 januari een eerste actie te houden in Vlaanderen. De community telt sinds haar oprichting, ruim een week geleden, meer dan 4.000 'likes'.

De beweging is sinds 6 januari op Facebook actief en stelt haar leden voor om op zaterdag 24 januari om 18.00 uur aan het Frans Consulaat in Antwerpen op straat te komen. "Vanuit Vlaanderen ondersteunen wij de Pegidabeweging in Duitsland: tegen de islamisering van het Avondland en tegen de moslimterreur", luidt in een beknopte omschrijving.

In een lange beschrijving roepen de initiatiefnemers op tot een beweging 'Vlativa' of voluit 'Vlamingen tegen de Islamisering van het Avondland!' Vlativa omschrijft meteen ook dertien strijdpunten, zoals enkel nog een beperkte opvang van vluchtelingen uit oorlogsgebied en politiek vervolgden 'tot de rust is weergekeerd'.

Pegida (voluit Patriotische Europäer Gegen die Islamisierung des Abendlandes) doet heel wat stof opwaaien in Duitsland. In heel het land kwamen eergisteren nog tienduizenden mensen op straat om tegen de islam te protesteren.