Gent in actie tegen alcoholmisbruik

In Gent slaan een aantal stadsdiensten, de politie en een centrum voor geestelijke gezondheidszorg de handen in elkaar om samen met scholen uit de buurt van het station Gent-Sint-Pieters een plan uit te werken om alcoholmisbruik bij jongeren tegen te gaan. Dat bevestigt de Gentse horecacoach na een overleg dinsdag.

Halverwege december bleek dat een populair jongerencafé in de omgeving van het station Gent-Sint-Pieters alcohol aan min 16-jarigen wilde schenken, tenminste als de jongeren een 'geschreven toelating' van hun ouders zouden hebben. Uit controles van de FOD Volksgezondheid bleek dat de uitbater het niet nauw neemt met de alcoholwetgeving, die het gebruik verbiedt onder min 16-jarigen zegt de horecacoach. Ook kwamen er klachten van ouders.

Tijdens een overleg met een aantal stadsdiensten, de politie en een centrum voor geestelijke gezondheidszorg werd afgesproken om een actieplan op te stellen samen met een vijftal scholen in de buurt van het station. Er zal ook gewerkt worden rond de 100-dagenviering. "Verder zullen we inzetten op meer repressie", zegt horecacoach Bart Ingelbrecht. "We vragen aan de FOD Volksgezondheid om meer controles, die onze politiediensten zullen ondersteunen. We gaan ook de uitbater wijzen op zijn verantwoordelijkheid."