Jejoen Bontinck blijft aangehouden

Ex-Syriëstrijder Jejoen Bontinck blijft nog zeker een maand in de cel. De raadkamer in Antwerpen heeft zijn aanhouding bevestigd omwille van het gevaar op recidive. Hij gaat samen met zijn advocaat bekijken of ze in beroep gaan tegen die beslissing.

Jejoen werd zondagmorgen opgepakt op de luchthaven van Zaventem, waar hij samen met zijn vriendin een vlucht naar Turkije wilde nemen voor een last minute vakantie. Hij schond daarmee het contactverbod met haar dat de onderzoeksrechter hem in november had opgelegd. Jejoen was toen een nachtje achter de tralies beland na een melding van partnergeweld. Hij zou zijn vriendin tijdens een ruzie geslagen hebben, maar zij ontkent dat nu. Hij werd voor de onderzoeksrechter geleid en vrijgelaten op voorwaarde dat hij uit de buurt van de vrouw bleef.

Het koppel is echter nog altijd samen. Ze probeerden meermaals om het contactverbod te laten opheffen, maar tevergeefs. Toen ze zondagmorgen aan de politiecontrole op de luchthaven kwamen, werd Jejoen tegengehouden en later aangehouden voor het schenden van zijn voorwaarden.