Video: gewelddadige arrestatie in Hasselt

Op Facebook is heel wat commotie ontstaan nadat er een filmpje is opgedoken van een minderjarige die aan het station van Hasselt wordt gearresteerd door de politie. Jongeren legden het incident vast met hun smartphone. Zij zijn het niet eens met de harde aanpak van de politie HAZODI. Dat meldt Het Belang van Limburg.

De politie was gisteren rond vier uur in de buurt van het station onderzoek aan het doen naar namaakkledij in een winkel. Tijdens hun werk werden ze omsingeld door een groepje jongeren. Toen de politie een minderjarige wilde meenemen voor verhoor, sloegen de stoppen door. De jongere vernielde een combi en verzette zich heftig. De agenten moesten hem overmeesteren. Bij zijn arrestatie worstelde de verdachte zich uit zijn bovenkledij.

Het filmpje werd gisterenavond op Facebook geplaatst en werd al snel bijna 10.000 keer bekeken. Heel wat mensen hekelen de gewelddadige arrestatie van de politie. Philippe Pirard, korpschef van politiezone HAZODI, minimaliseert het voorval. “De minderjarige bracht schade toe aan een politiecombi en viel agenten aan. Op Facebook zie ik gewoon een arrestatie. Onze politiemensen maakten geen enkele fout.”

De verdachte werd gisteravond nog verhoord. Er is een pv opgesteld omdat de jongen een gerechtelijk onderzoek probeerde te verhinderen en omdat hij schade berokkende aan de politiecombi. Het parket beraadt zich vandaag over de zaak.