Denderleeuw: Chauffeur in beroep

De vrachtwagenchauffeur die vrijdag het dodelijk ongeval in Denderleeuw veroorzaakte en een positieve drugstest aflegde, gaat in beroep tegen de beslissing van de raadkamer om zijn aanhouding te verlengen. Dat zegt zijn advocaat Ann Van de Steen.

Het ongeval gebeurde vrijdag op de N45 (Expresweg), ter hoogte van het kruispunt met de Hoogstraat. Een vrachtwagen reed in op een rij auto's. In totaal waren er acht voertuigen betrokken bij het ongeval. Er vielen drie doden en acht personen raakten gewond. De 33-jarige vrachtwagenbestuurder uit Luik werd na een positieve speekseltest opgepakt. Hij werd zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor onopzettelijke doding en werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De raadkamer in Dendermonde bevestigde dinsdagmorgen zijn aanhouding.

Juridische argumenten

De verdediging gaat in beroep, waardoor de man binnen twee weken voor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling moet verschijnen. "We hebben na lang overleg beslist om in beroep te gaan", zegt advocaat Ann Van de Steen. "Het is niet uit gebrek aan respect voor de slachtoffers, maar omwille van juridische argumenten. We hadden aan de raadkamer om de voorwaardelijke invrijheidstelling onder elektronisch toezicht en huisarrest voorgesteld, en zullen dat opnieuw vragen aan de kamer van inbeschuldigingstelling."

Bekijk ook: