Man wil euthanasie door helse hoofdpijn

Afgelopen zomer beroerde een filmpje op YouTube de gemoederen. In het filmpje was te zien hoe Peter Ketelslegers een aanval had van zeer zware hoofdpijn. Ketelslegers lijdt aan clusterhoofdpijn, ook wel de zelfmoordhoofdpijn genoemd. De pijn is nu zo ondraaglijk dat de man euthanasie wil plegen.

Na de ophef over het filmpje deed Ketelslegers zijn verhaal in augustus aan VTM NIEUWS (bovenstaande reportage). Per dag heeft hij tien tot vijftien aanvallen. “Het voelt als een vulkaan die wil uitbarsten. De pijn kan niet weg”, zei hij toen.

Een zware operatie in september moest redding brengen. Daarbij werd een neurostimulator ingepland, maar die hielp maar even. De ziekte is terug en lijkt enkel erger te worden. Helemaal moegestreden vraagt Ketelslegers nu euthanasie aan.

Maar de dokters willen hem niet opgeven. Ondanks het feit dat de oorzaak van de ziekte onbekend is, willen ze de hoofdpijn op andere manieren proberen aan te pakken. Volgens de letter van de wet is euthanasie enkel mogelijk als er sprake is van ondraaglijk lijden én er geen enkele behandeling meer bestaat. Voor Ketelslegers telt maar één ding: de hoofdpijn moet verdwijnen.