"Wou altijd met vriendin trouwen"

Navid Sharifi gaf bij zijn terugkeer in ons land een persconferentie voor de verzamelde pers. “Iedereen wou weten hoe het met hem gaat,” zegt VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez. “Hij was het verhaal van de geïntegreerde jongen, die toch werd uitgewezen. Maar enkele weken geleden werd duidelijk dat hij ons land toch opnieuw binnen mocht.”

“De afgelopen periode was moeilijk”, zegt Sharifi aan VTM NIEUWS. “De onzekerheid was heel hard. In Afghanistan leef je voortdurend met angst voor je eigen leven.” Sharifi moet nog 14.000 euro betalen aan de Dienst Vreemdelingenzaken voor de gemaakte kosten van de dienst. “Gelukkig zijn er heel goede kennissen en vrienden, die me al heel lang kennen, die dat bedrag hebben betaald voor mij. Hen wil ik dan ook bedanken.”

Ondanks zijn terugkeer, is er ook kritiek. Sharifi kon namelijk terugkeren doordat hij getrouwd is met zijn vriendin. “Maar dat was ik al lang van plan”, zegt hij. “Ik ken mijn vriendin al lang, het was altijd de bedoeling om met haar te trouwen.”