Verdrinking 58-jarige niet verdacht

Zatermiddag werd het lichaam van een 58-jarige Anderlechtse vrouw gevonden. De vrouw verdronk in bad terwijl ze op haar kleinkind van 20 maanden lette. Door de vage omstandigheden van haar dood, werd onmiddelijk een onderzoek geopend. Intussen werd bevestigd dat er geen sporen zijn van geweld. Het onderzoek blijft wel lopen.

Maria D. (58) werd zaterdagmiddag door haar buren gevonden in haar appartement in Anderlecht. De buren waren afgekomen op het onophoudelijke gehuil van haar 20 maanden oude kleinkind. Ze troffen de vrouw dood aan in haar bad.

 Door de onduidelijke omstandigheden waarin de vrouw overleed, werd meteen een onderzoek geopend door de politie en het parket. Een autopsie werd uitgevoerd om te kijken of er sprake was van geweld. "Daaruit bleek dat het slachtoffer geen uiterlijke tekenen van geweld vertoont, geen bloedingen vertoont die wijzen op een gewelddadig overlijden en niet gestorven is aan een hartaanval", zegt Brussels parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "De reden van het overlijden is dus vermoedelijk verdrinking. Het gerechtelijk onderzoek gaat evenwel verder omdat de omstandigheden van het overlijden onduidelijk zijn en blijven."