Zware "homobashing" van oud op nieuw

Op oudejaarsnacht is in Oostende een man zwaar in elkaar geslagen. Het West-Vlaamse regenbooghuis Rebus vermoedt dat het om een geval van homobashing gaat, maar volgens het parket is de dader zelf een homoseksuele man. Het slachtoffer en zijn vriend hebben klacht ingediend en klagen de feiten aan op Facebook.

De man uit Bredene werd na zijn bezoek aan een homobar in Oostende rond 4 uur ’s morgens zwaar aangepakt. Een man ging hem met een stok of een knuppel te lijf en sloeg hem meermaals in het gezicht. Het slachtoffer verloor onder meer een tand en is minstens een week werkonbekwaam.

Omdat de dader het slachtoffer zonder enige aanleiding te lijf zou zijn gegaan, en het slachtoffer net een homobar had verlaten, vermoedt het West-Vlaamse regenbooghuis Rebus dat het om een geval van homobashing gaat. Bovendien sterkt het feit dat de bar in een afgelegen straat gelegen is, dat vermoeden. “Wie daar niets te zoeken heeft, hangt daar in principe niet rond”, zegt Rebus.

Intussen heeft het parket echter bekendgemaakt dat de dader zelf een homoseksuele man is, waardoor het natuurlijk maar te betwijfelen is of het ook echt om een geval van "gaybashing" - iemand aanvallen omwille van zijn homoseksuele geaardheid - gaat.

De vriend van het slachtoffer plaatste foto's online van het gehavende gezicht van het slachtoffer: