Binnenkort betalen voor WhatsApp

Binnenkort is het gedaan met gratis chatten via WhatsApp, de applicatie gaat geld kosten. Dat schrijft RTL. Mensen met een iPhone moeten jaarlijks een bedrag betalen om de app te gebruiken. Bij WhatsApp voor Android en Windows Phone is dit al het geval, na een gratis proefjaar. De iPhone-gebruikers betalen 0,89 cent om de app te kopen, maar ook jaarlijks een bedrag om WhatsApp te gebruiken.

Nieuwe gebruikers

Mensen die WhatsApp voor juli 2014 geïnstalleerd hebben, hoeven niets te betalen. De wijziging geldt alleen voor nieuwe gebruikers. Het is nog niet duidelijk wanneer die nieuwe regeling van kracht gaat, maar zeker nog dit jaar. Onlangs is WhatsApp ook gestart met abonnementen. Zo betaal je binnenkort waarschijnlijk 0,89€ voor een jaar, 2,40€ voor drie jaar of 3,34€ voor vijf jaar.

WhatsApp is erg populair. De app verwerkt zeventien miljard berichten per dag. Meer dan honderd miljoen mensen hebben de app geïnstalleerd.

Vals berichtje 

Momenteel circuleert er onder WhatsApp-gebruikers een bericht waarin staat dat je dat moet doorsturen om te voorkomen dat je moet betalen voor de app. De informatie die in het bericht staat zou niet kloppen. In het berichtje staat ook een link naar een nieuwsbericht van RTL, maar RTL heeft daar niets mee te maken.