School rouwt om ongeval Denderleeuw

In het VTI in Deinze hebben leerlingen vanmorgen de overleden Yorben De Craecker herdacht. De 16-jarige jongen kwam afgelopen week, samen met zijn zus en moeder, om bij een dodelijk verkeersongeval in Denderleeuw. De school opende ook een rouwregister voor de jongen. “Het is belangrijk om zo’n pijnlijke gebeurtenis bespreekbaar te maken”, klinkt het bij de directeur.

De klasgenoten van Yorben werden vanmorgen opgevangen door de leerkrachten en ingelicht over het tragische nieuws. Er werd ook een rouwregister geopend waarin de leerlingen hun gevoelens kunnen opschrijven. Ook burgemeester Jan Vermeulen kwam langs om zijn medeleven te betuigen. “Een jongeman werd in de fleur van zijn leven zonder mededogen weggerukt. We moeten daar goed bij stilstaan en genieten van elke dag van het leven.”

Bij het dodelijke verkeersongeval in Dendermonde kwamen ook de zus van Yorben en zijn moeder om het leven. De vrachtwagenchauffeur die ongeval in Denderleeuw heeft veroorzaakt,  legde een positieve drugstest af.