We zagen minder ufo's in 2014

Er waren het afgelopen jaar een pak minder ufomeldingen. Dat blijkt uit de jaarresultaten van het Belgisch UFO-meldpunt. Alles samen kwamen er 169 meldingen, of 92 minder dan in 2013. Vooral het aandeel van de wensballonnen als ufo is afgenomen, waarschijnlijk omdat die nu vrij goed gekend zijn.

Het meldpunt onderzoekt iedere melding en bekijkt wat er van aan is. Dat gaat dan over helikopters, vliegtuigen, satellieten, wensballonnen, etc. De grote meerderheid van de meldingen kunnen verklaard worden, al zijn er voor ruim een derde (48) te weinig gegevens om te kunnen inschatten waarover het gaat.

Voor vier meldingen was er geen verklaring. Drie ervan kunnen wel vermoedelijk toegewezen worden aan een logische verklaring, voor eentje is het echt niet duidelijk wat er aan de hand was. Het gaat om een melding uit Putte, waar iemand op 18 april vier lichtbollen zag, gedurende drie minuten. Het meldpunt beschikt over te weinig gegevens om volledig te duiden wat het fenomeen was.

Een andere opmerkelijk vaststelling: de meeste meldingen gebeurden in de provincie Antwerpen. Een verklaring heeft het meldpunt daar niet voor, ook de voorbije jaren werden er daar de meeste ufo's gezien.