Trein botst in Lier tegen auto

Op de overweg aan de Lispersteenweg in Lier is deze namiddag een trein op een auto gebotst. De bestuurder van de wagen bleef ongedeerd en de driehonderd treinreizigers werden geëvacueerd. Door het ongeval was er anderhalf uur lang geen treinverkeer mogelijk en werden er vervangende bussen ingezet.

Het ongeval gebeurde rond 16.45 uur. "De bestuurder van de auto heeft blijkbaar een verkeerd manoeuvre gemaakt en kwam vast te zitten op de overweg", zegt Thomas Baeken van Infrabel. "Net op dat ogenblik gingen de slagbomen naar beneden. Hij kon zich tijdig uit de voeten maken en bleef ongedeerd. Ook op de trein vielen er geen gewonden."

De driehonderd reizigers werden met bussen geëvacueerd. Het ongeval had wel gevolgen voor het treinverkeer richting Aarschot en Turnhout. "Tussen Lier en Heist-op-den-Berg en Lier en Herentals werden er vervangende busdiensten ingelegd. Rond 18.15 uur waren de sporen opnieuw vrij en kon het treinverkeer weer op gang komen, al gaat dat wel met de nodige vertragingen gepaard", zegt Bart Crols van de NMBS.