Afscheid van Poma in stadion Beerschot

In het stadion van voetbalclub KFCO Beerschot Wilrijk is vanmiddag afscheid genomen van voormalig minister Karel Poma. De minister van Staat overleed op 28 december en werd 94. Net zoals bij de uitvaart van oud-premier Tindemans vandaag ging het om een staatsbegrafenis met heel wat aanwezige prominenten.

Poma was een fervent Beerschotsupporter. Op vraag van zijn familie vond de begrafenis daarom in zijn geliefde voetbalstadion plaats.

Onder de aanwezigen waren onder meer Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten, ministers Alexander De Croo, Maggie De Block en Sven Gatz, staatssecretaris Bart Tommelein en Kamerfractieleider Patrick Dewael. Van de andere partijen waren onder meer kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA), parlementslid Jan Peumans (N-VA) en oud-minister Willy Claes (sp.a) aanwezig.

Karel Poma zetelde van 1965 tot 1985 onafgebroken in het parlement. De liberaal was eerst senator, werd dan staatssecretaris voor Leefmilieu onder Tindemans en daarna Vlaams minister van Cultuur, Media, Sport en Jeugd. Hij kreeg in 2005 van koning Albert II de titel van baron en werd in 2009 minister van Staat.