Drie dagen 2015: 11 verkeersdoden

Tijdens de eerste drie dagen van 2015 zijn in ons land maar liefst 11 doden in het verkeer gevallen. Op 1 januari vielen drie doden, op 2 januari zeven en ook vandaag is bij een ongeval al een dodelijk slachtoffer gevallen. Een trieste balans.

Tongeren:

In de nacht van oud op nieuw kwam een vrouw om het leven in ’s Herenelderen, een deelgemeente van Tongeren. Het voertuig waarin de vrouw passagier was, belandde tegen een boom. Later overleed de vrouw in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Nandrin:

Nog in de nacht van donderdag op vrijdag stierf een 17-jarige bestuurder bij een ongeval in Nandrin, in de provincie Luik. De jongeman had de wagen van zijn ouders geleend, maar verloor aan een rotonde de controle over zijn stuur.

Beloeil:

In Beloeil, nabij Doornik, kwam in de nacht van oud op nieuw een 96-jarige man om na een aanrijding. De man was gevallen op de grond, en werd daarna aangereden door een wagen.

Denderleeuw:

Bij het bijzonder zware ongeval op de expresweg in Denderleeuw kwamen vrijdag een moeder en haar twee kinderen om het leven. Een vrachtwagen reed tegen volle snelheid in op de wagens die aan het wachten waren aan een kruispunt. In totaal waren naast de vrachtwagen nog zeven wagen betrokken bij het ongeval.  De vrachtwagenchauffeur bleek onder invloed van drugs.

Antwerpen:

In de Antwerpse haven kwam op de tweede dag van het jaar een man om het leven bij een arbeidsongeval. Aan de containerterminal van PSA aan het Antwerpse Deurganckdok werd hij gegrepen door een vrachtwagen. Pas toen de vrachtwagenchauffeur twintig minuten later op de Noorderlaan aankwam, merkte hij dat één van zijn collega’s onder zijn truck terecht was gekomen.

Herzele:

Gisteravond kwam een motorrijder om het leven toen hij op een verlichtingspaal in Herzele reed. Op het eerste zicht waren er geen andere voertuigen betrokken bij het accident.

Beaumont:

In het Henegouwse Beaumont is vrijdag een bejaarde vrouw gestorven na een frontale botsing met een bestelwagen van Bpost. De vrouw was op slag dood.

Doische:

En in Doische, in de provincie Namen, is gisteravond een tachtiger om het leven gekomen. De man verloor om een nog onbekende reden de controle over het stuur. Zijn auto raakte twee bomen en hij was op slag dood. Zijn echtgenote, die ook in de auto zat, raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Charleroi:

Vanochtend is op de ring rond Charleroi een spookrijdster om het leven gekomen. De vrouw was in de verkeerde richting de ring opgereden en botste na enkele kilometers met twee voertuigen. De bestuurders van de aangereden voertuigen raakten gewond.