Politie schiet gewapende man neer

UPDATE - De politie heeft vanmiddag in Huizingen een gewapende man neergeschoten tijdens een interventie. De man is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Over de omstandigheden van de schietpartij, zijn nog geen details bekend. De betrokken agenten worden ondervraagd.

De politie kreeg vanmiddag rond 15 uur een oproep over een gewapende man in de Kortestraat in Huizingen. Eens ter plaatse werd in nog onduidelijke omstandigheden door één of meerdere agenten het vuur geopend op de gewapende man.

Wat er precies gebeurt is, is nog niet helemaal  duidelijk.  "Gezien er politieagenten betrokken zijn bij de feiten heeft het parket beslist om ter plaatse af te stappen om het onderzoek van dichtbij op te volgen", laat het parket weten in een mededeling.

"In de loop van de avond en nacht zullen de verschillende betrokken agenten en getuigen verhoord worden omtrent het verloop van de feiten. Pas na deze verhoren en eerste besluiten van de wapendeskundige zal er meer duiding kunnen worden gegeven. Aan de wetsdokter werd gevraagd om zich van de toestand van het slachtoffer te vergewissen."