Dossier Kasteelmoord

Kasteelmoord: geen bijkomend onderzoek

In de zaak van de kasteelmoord heeft de Gentse Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) donderdag de vraag naar bijkomende onderzoeksdaden afgewezen. De KI bevestigt daarmee de beslissing van de onderzoeksrechter in Brugge.

Het parket vraagt in het dossier van de kasteelmoord de verwijzing van André Gyselbrecht, Peter Gyselbrecht en Pierre Serry. Vier advocaten hadden een verzoekschrift ingediend met het oog op aanvullende onderzoeksdaden, maar volgens de onderzoeksrechter werden die laattijdig ingediend.

De partijen gingen in beroep, maar de Gentse Kamer van Inbeschuldigingstelling besliste vrijdag dat de verzoekschriften niet binnen de termijnen werden ingediend. Daardoor komt er geen onmiddellijk bijkomend onderzoek, maar de partijen kunnen in een latere fase voor de raadkamer wel opnieuw bijkomende onderzoeksdaden vragen.

Mogelijk nog cassatieberoep

De advocaten kunnen ook nog in cassatieberoep gaan tegen de beslissing van de Gentse KI. "Ik moet nog bespreken met mijn cliënt of we in cassatie gaan", zegt Vincent Vereecke, de advocaat van Peter Gyselbrecht.

"De kamer van inbeschuldigingstelling heeft geoordeeld dat het verzoekschrift niet binnen de drie dagen werd ingediend, maar ik moet de motivering van de KI nog bekijken. In elk geval krijgen we voor de verwijzing door de raadkamer in Brugge nog de kans om bijkomende onderzoeksdaden te vragen."

Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak, als de raadkamer en de KI de verdachten verwijzen naar het hof van assisen, kan starten