Ongeval: Chauffeur had drugs genomen

De vrachtwagenchauffeur die het dodelijk ongeval op de expresweg in Denderleeuw veroorzaakte, was onder invloed van drugs. Dat heeft het parket van Oost-Vlaanderen bekendgemaakt. Bij het ongeval vielen drie doden, een moeder uit Ninove en haar twee kinderen, één zwaargewonde, en zeven lichtgewonden.

De bestuurder reed met zijn vrachtwagen in op een aantal wagens die aan een kruispunt van de expresweg en de Hoogstraat in Denderleeuw aan het wachten waren voor de verkeerslichten. De klap was enorm. In totaal raakten naast de vrachtwagen zeven personenwagens betrokken bij het accident. Eén wagen belandde door de klap op een andere auto.

Bij het ongeval lieten een moeder en haar twee kinderen uit Ninove het leven. Eén iemand werd zwaargewond, zeven anderen – waaronder de vrachtwagenbestuurder – werden lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht.

Positieve drugtest

De bestuurder van de vrachtwagen bleek achteraf niet onder invloed van alcohol te zijn, maar legde wel een positieve drugtest af. De 33-jarige man was op het moment van het ongeval dus onder invloed van drugs.

Welke middelen de man genomen had, wil het parket niet kwijt. De man is intussen opgepakt en zal worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. Het parket vraagt zijn aanhouding.