3 doden bij ongeval in Denderleeuw

Bij een bijzonder zwaar verkeersongeval tussen één vrachtwagen en zeven personenwagens zijn op de expresweg (N45) tussen Aalst en Ninove ter hoogte van Denderleeuw een moeder en haar twee kinderen omgekomen. Er vielen ook één zwaargewonde en zeven lichtgewonden. De vrachtwagenchauffeur die het ongeval veroorzaakte, legde een positieve drugtest af. Het parket vraagt zijn aanhouding.

Rond 13 uur reed een vrachtwagen aan het kruispunt van de expresweg met de Hoogstraat in op een aantal personenwagens die stonden te wachten voor de verkeerslichten. In totaal waren zeven personenwagens en één vrachtwagen betrokken bij het accident.

Vrachtwagenchauffeur onder invloed van drugs

De vrachtwagenbestuurder die het ongeval veroorzaakte, werd in shock afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar legde hij een positieve drugtest af. De man was op het ogenblik van het ongeval dus onder invloed van drugs. De 33-jarige man werd opgepakt en wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het parket vraagt zijn aanhouding.

Bij het ongeval vielen drie doden, een moeder uit Ninove en haar twee kinderen. Daarnaast vielen nog één zwaargewonde en zeven lichtgewonden, waaronder de vrachtwagenchauffeur die het ongeval veroorzaakte.

"Wagen bovenop andere wagen"

De klap tussen de vrachtwagens en de zeven personenwagens was enorm. "Eén wagen werd weggeslingerd en kwam bovenop een andere auto terecht", zegt parketwoordvoerster Caroline Jonckers. "Volgens de eerste gegevens is een vrachtwagen ingereden op verschillende auto's, die daardoor onderling op elkaar zijn gebotst."

In Denderleeuw werd het gemeentelijk rampenplan en het medisch interventieplan afgekondigd. De expresweg (N45) tussen Aalst en Ninove is volledig afgesloten.