Failliete Mexx open in het soldenweekend

De winkels van de failliete modeketen Mexx blijven nog zeker tot zondag open. Dat hebben de curatoren gezegd. Zo kan de nog aanwezige stock ook tijdens het eerste soldenweekend worden verkocht. Ondertussen hebben zich ook al twee kopers gemeld, al is het niet duidelijk in welk onderdeel zij precies interesse hebben.

Gisteren verklaarde de rechtbank van koophandel in Antwerpen de Belgische tak van het bedrijf failliet, nadat begin deze maand ook al de Nederlandse tak de boeken moest dichtdoen.

"Nog een aanzienlijke stock"

De twee curatoren hebben nu overleg gehad met de gedelegeerd bestuurder. “Op basis daarvan hebben we beslist om de winkels nu vrijdag, zaterdag en waar van toepassing ook zondag open te houden”, klinkt het bij curator Valère Vereecke. “Er is nog een aanzienlijke stock aanwezig, zodat we de winkels draaiende willen houden in afwachting van het vinden van eventueel geïnteresseerde kandidaten.”

"Twee kopers"

Volgens Vereecke zijn er op zijn kantoor al twee meldingen van geïnteresseerde kopers binnengekomen, maar is het voorlopig nog niet duidelijk uit welke hoek ze komen of waarin ze interesse hebben. “Gaat het over het handelsfonds, de winkelpunten en willen ze een deel of het geheel? Dat moet allemaal nog blijken.”

Maandag nieuw overleg

De circa 180 personeelsleden zijn voorlopig nog niet ontslagen. Hun loon zou tot en met december uitbetaald zijn en ook voor de volgende dagen zullen zij volgens de curator worden vergoed. Maandagvoormiddag wordt er opnieuw samengezeten om de situatie verder te bekijken.