Emma en Lucas weer populairste namen

Emma heeft na een jaartje afwezigheid haar plaats aan de top van de populairste meisjesnamen in Vlaanderen opnieuw opgeëist. Bij de jongens is Lucas voor het vierde jaar op rij de populairste naam. Dat blijkt uit gegevens van Kind en Gezin.

Emma werd het voorbije jaar 393 gekozen en is al voor de zevende keer in tien jaar de populairste meisjesnaam. Dan volgen Elise (354) en Louise (341). Marie, de meisjesnaam die vorig jaar het meest werd gekozen, valt dit jaar terug naar de vijfde stek (301).

Bij de jongens staat Lucas al voor het vierde jaar op rij helemaal bovenaan. Het voorbije jaar kregen 327 baby’s die voornaam. Dan volgen Liam (319) en Arthur (308).

WK-effect

Volgens Kind en Gezin speelde afgelopen jaar ook het WK-effect een rol. Zo werd de voornaam Eden (Hazard) 93 keer gekozen, tegen 43 maal in 2013. Er werd ook dertien keer gekozen voor Adnan (Januzaj), tegenover acht maal in 2013.

Geen Jejoen

Van andere voornamen van opkomende voetbalsterren als Divock (Origi) en Radja (Nainggolan) is er nog geen spoor in de databanken. Ook de voornaam Jejoen werd het voorbije jaar niet gekozen.