Moordenaar Mikey Peeters blijft in cel

De Raadkamer in Brugge heeft de aanhouding van Steven V.G. verlengd. De Leuvenaar stak in mei de negentienjarige Mikey Peeters neer op de Grote Markt van Brugge. Hij was een week op vrije voeten, maar zit na een schending van zijn voorwaarden alweer twee maanden in de cel, waar hij voorlopig dus zal blijven.

Mikey Peeters kreeg het op 30 mei na een nachtje uitgaan aan de stok met Steven V.G. en Suleyman B. Tijdens een volgend gevecht werd Mikey door zes messteken getroffen. De jongen bezweek een dag later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Steven V.G. gaf zich een dag later aan bij de politie, zijn vriend Suleyman is nog steeds voortvluchtig.

Na vier maanden in voorhechtenis besliste de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Gent dat V.G. de gevangenis onder voorwaarden mocht verlaten. Toch hield de Leuvenaar zich niet aan de opgelegde regels. Hij ging op 24 oktober om 4.30 sigaretten kopen en verbrak daarmee zijn avondklok.

V.G. werd terug naar de gevangenis gestuurd en kampt, volgens zijn verdediging, sindsdien met psychische problemen. Zijn advocaten hebben daarom ook niet aangedrongen op een nieuwe vrijlating onder voorwaarden, maar gaan op zoek naar een plaats waar hij kan worden opgenomen.