Politie verspreidt beelden dievenbende

De politie en het parket van Henegouwen hebben beelden vrijgegeven van een inbraak in een bedrijf in La Louvière. Vier dieven gingen er op 12 augustus vandoor met twee koffers met daarin een grote som geld. Sindsdien is er geen enkel spoor van de daders. De politie hoopt op deze manier de dieven te strikken.

De inbraak vond plaats in het bedrijf ‘Au coin du feu’ in de Chaussée de Redemont in La Louvière. De bende drong op dinsdag 12 augustus rond twee uur ’s morgens het pand binnen langs de achterkant van de zaak en ging aan de haal met twee koffers met daarin een grote som geld. De inbrekers hadden de koffers met een koevoet losgerukt uit de muur. De buit werd nadien doorgegeven aan een handlanger, die ze probeerde over de muur te gooien.

Op de vrijgegeven beelden zijn twee daders duidelijk zichtbaar. Een van de dieven heeft korte, donkere haren. Hij droeg op het ogenblik van de feiten een muts en een trainingsvest. De tweede dader is opmerkelijk groter dan de eerste en droeg een lichtgekleurde vest met donkere emblemen op de linkermouw en de borst.

Wie deze personen kent of nuttige tips heeft over de feiten, kan contact opnemen met de politie via 0800/30 300 of via opsporingen@politie.be