Eerste sneeuw zorgt voor ellende

In Deurne is vanmorgen een tram ontspoord door sneeuwophoping op een kruispunt. Op de tram zaten nauwelijks passagiers, er vielen dan ook geen gewonden. Het tramverkeer op de lijnen 4 en 24 is door het ongeval wel tijdelijk beperkt tot respectievelijk Eksterlaar en de Stenenbrug. Ook elders in Antwerpen hebben trams te kampen met problemen zoals sneeuwophoping en bevroren wissels, zo laat De Lijn nog weten. Tot grote hinder of ongevallen leidt dat echter vooralsnog niet.

In Brugge reed een bestuurder tegen een rij bomen langs de Koning Albert I-laan. De brandweer kwam ter plaatse omdat de wagen rookte. Langs de Vaartdijk in Middelkerke belandde een auto in de gracht. De bestuurder raakte lichtgewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. 

De strooidiensten hebben afgelopen nacht in heel Vlaanderen al 449 ton zout gestrooid. Dat meldt Ilse Luypaerts, woordvoerster van het Agentschap Wegen en Verkeer. Het blijft op verschillende plaatsen wel glad. "Op sommige plaatsen is het strooizout door een combinatie van regen en sneeuw weggespoeld en op sommige plaatsen blijft het dooiwater liggen. Dat komt onder meer omdat er niet zoveel verkeer is", legt Luypaerts uit. "Mogelijk zal het dooiwater door opklaringen de komende uren opnieuw aanvriezen. We zijn pas deze ochtend beginnen strooien in Limburg, omdat het daar later is beginnen sneeuwen", aldus Luypaerts. Momenteel zijn er vooral in de provincie Antwerpen nog problemen op de weg, aangezien daar op sommige plaatsen de linkerrijstrook nog niet vrijgemaakt is.