Politiek reageert op overlijden Tindemans

Op de sociale media komen er veel reacties op het overlijden van oud-premier Leo Tindemans. Vooral uit christendemocratische hoek wordt hij gehuldigd als groot staatsman: "Ons land verliest hiermee opnieuw een uitzonderlijk staatsman, die voor een hele generatie beeld stond voor de politiek. CD&V neemt afscheid van een absoluut boegbeeld en begeesterend spreker, die als weinigen voor en na hem onze ideologische onderbouw bij het ruime publiek ingang deed vinden."

Premier Charles Michel reageerde op het overlijden via een persbericht: "België verliest een overtuigde Europeeër die de idee van een geïntegreerde Europese Unie altijd heeft verdedigd. Zijn visionaire werk zal ons steeds bijblijven."

Volgens Vlaams minister-president Geert Bourgeois heeft Tindemans "een belangrijke rol gespeeld in de politieke geschiedenis van ons land". "Hij lag mee aan de basis van de oprichting van de gemeenschappen en de gewesten. Hierdoor kwam er een einde aan de unitaire staat. Daarnaast was hij ook een overtuigd Europeaan. Mijn gedachten gaan in de eerste plaats naar zijn familie en nabestaanden", aldus Bourgeois in een persbericht.