Daders homomoord krijgen levenslang

Het hof van assisen van Luik heeft vanmiddag Mutlu Kizilaslan, Jérémy Wintgens en Eric Parmentier veroordeeld tot levenslang wegens homofobe moord. Jonathan Lekeu, die gisteren enkel schuldig werd bevonden aan doodslag met homofobie als verzwarende omstandigheid, krijgt 30 jaar cel.

Mutlu Kizilaslan, Jérémy Wintgens en Eric Parmentier werden gisteren door de jury van het assisenhof in Luik schuldig bevonden aan moord op Ihsane Jarfi, met homofobie als verzwarende omstandigheid. De vierde beschuldigde, Jonathan Lekeu, is schuldig aan doodslag met homofobie als verzwarende omstandigheid.

De 32-jarige Jarfi werd op 1 mei 2012 dood aangetroffen in de buurt van Tinlot (Hoei). Hij was vermist sinds 22 april. De vier beschuldigden werden ervan verdacht hem te hebben gedood omdat hij homoseksueel was. De beschuldigden hebben volgens de jury toegegeven dat ze Jarfi een lesje wilden leren wegens zijn homofilie. Ze werden eveneens schuldig bevonden aan onmenselijke behandeling, vernedering en willekeurige opsluiting.

Mutlu Kizilaslan werd veroordeeld tot levenslange opsluiting. De jury hield onder meer rekening met zijn "onstabiele en koude persoonlijkheid" en met zijn "impulsiviteit die bevorderlijk kan zijn voor recidive". Ook Jérémy Wintgens kreeg levenslang. De jury hield onder meer rekening met zijn "asociale persoonlijkheid, agressiviteit en impulsiviteit". En ook Eric Parmentier kreeg levenslang. Jonathan Lekeu kreeg 30 jaar cel voor zijn aandeel in de feiten.