Verkeersongevallen met fietsers stijgen

Volgens cijfers van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid waren er in 2014 veel meer letselongevallen met zwakke weggebruikers. Het opvallendst was de stijging van maar liefst 11 procent bij fietsers.

Uit een persbericht van het BIVV blijkt dat voornamelijk de zwakke weggebruikers zoals fietsers, voetgangers en motorfietsers slachtoffers worden van letselongevallen. Daarbij valt vooral op dat er een stijging van 11 procent is bij het aantal ongevallen met fietsers. Daarnaast  is er een stijging van 3,2 procent bij motorfietsers en 2,1 procent bij voetgangers.

De resultaten geven aan dat 2014 een bijzonder slecht jaar was op gebied van verkeersveiligheid, met een ferme stijging van het aantal letselongevallen. Federaal Minister van Mobiliteit, Jaqueline Galant, kondigt aan dat er vanaf 1 januari 2015 strengere maatregelen worden ondernomen om de cijfers weer te doen dalen.

Opvallend is trouwens ook dat er dit jaar minder jonge bestuurders (tussen 18 en 24 jaar) betrokken waren bij ongevallen.