3 mannen schuldig aan homomoord

Mutlu Kizilaslan, Jérémy Wintgens en Eric Parmentier zijn door de jury van het assisenhof in Luik schuldig bevonden aan moord van Ihsane Jarfi, met homofobie als verzwarende omstandigheid. De vierde beschuldigde, Jonathan Lekeu, is schuldig aan doodslag met homofobie als verzwarende omstandigheid. 

De 32-jarige Jarfi werd op 1 mei 2012 dood aangetroffen in de buurt van Tinlot (Hoei). Hij was vermist sinds 22 april. De vier beschuldigden werden ervan verdacht hem te hebben gedood omdat hij homoseksueel was.

De beschuldigden hebben volgens de jury toegegeven dat ze Jarfi een lesje wilden leren vanwege zijn homofilie. Ze zijn eveneens schuldig bevonden aan onmenselijke behandeling, vernedering en willekeurige opsluiting.  Eric Parmentier (36), de chauffeur van de wagen waarin Jarfi op 22 april instapte, bekende dat hij Jarfi had geslagen nadat hij van hem een homoseksueel voorstel had gekregen. Hij was bovendien de enige beschuldigde die de regio kende waar het lichaam gevonden werd. De jury benadrukte de belangrijke rol die de man speelde tijdens de feiten.

Morgen houdt de verdediging nog zijn pleidooien, voor het bepalen van de strafmaat. Het openbaar ministerie hield vandaag nog zijn requisitoor. Het OM vroeg levenslang voor de vier beklaagden. Waarschijnlijk is morgennamiddag de straf van het viertal bekend.