Michel aangevallen met friet en mayo

Charles Michel (MR) kwam tijdens een bezoek aan Namen voor een onaangename verrassing te staan. Vlak voor de premier met zijn speech begon, werd hij door twee vrouwelijke activisten bekogeld met frieten en mayonaise. Ze schreeuwden “Michel, rot op, weg met de besparingen”.

De twee vrouwen werden snel uit de zaal verwijderd. Charles Michel trok een nieuw pak aan en begon toch met zijn speech. "Excuseer me dat ik nog een beetje naar mayonaise ruik," reageerde Michel nadien met een kwinkslag. 

"Enkel frieten met karigheidssaus"

De activisten zijn lid zijn van LilithS, een organisatie die bestaat uit voormalige FEMEN-activisten.  LilithS zich af tegen de budgettaire bezuinigingen, de asielpolitiek, de bestraffing van de armen of de politiestaat. De organisatie heeft intussen ook gereageerd op het incident.

"We hebben Charles Michel verjaagd met een salvo frieten. De Liliths hebben hem frieten in het gezicht gegooid en besproeid met mayonaise. Het sociale model wordt vernietigd in naam van een absurde competiviteit die het welzijn van de bevolking overlaat aan ministeries. Het Belgische volk krijgt enkel nog frieten met karigheidsaus voorgeschoteld. Daarom gooien we ze een symbool van een België dat ze ontmantelen, in het gezicht", klinkt het. 

"Wij aanvaarden de budgetaire bezuinigingen niet, noch de asielpolitiek, de bestraffing van de armen of de politiestaat. Wij willen aanvallen wat werkelijk aan onze samenleving vreet: financiële speculatie, economische deregulering, belastingsontduiking. De werkelijke fraude is niet sociaal, maar fiscaal."

Beeld: Canal C