Limburgse politie raakt drone kwijt

De politiezone Midden-Limburg heeft afgelopen weekend haar drone kwijtgespeeld. Nadat agenten het toestel van 20.000 euro in de lucht hadden gelaten, verloren ze de drone uit het oog. Een zoektocht op de grond leverde nadien niets op, zo schrijft Het Belang van Limburg.

Op vraag van de politiezone Lama kwamen afgelopen weekend agenten van de zone Midden-Limburg ter plaatse tijdens een interventie op het industrieterrein van Lanaken. Daar lieten ze hun drone in de lucht, maar even later verloren ze het toestel uit het oog.

“Daar moet een storing gebeurd zijn”, zegt Wim Dries, voorzitter van de politiezone MidLim in de krant. “De agenten konden het toestel nog met het blote oog zien, tot het uit het zicht geraakte.” De agenten hielden nog een zoektocht op de begane grond, maar van de drone werd geen spoor teruggevonden.

Nieuwe drone is al besteld

De politiezone Midden-Limburg is het enige korps dat is uitgerust met een drone. Het toestel, dat zo’n 20.000 euro kost, wordt vooral gebruikt als veiligheidsinstrument bij grote manifestaties. Hoewel de drone nog maar pas verloren is, heeft de politiezone al beslist een nieuwe drone aan te schaffen.

Dit keer met gps-tracking, “zodat het gemakkelijker opgespoord kan worden”, aldus Wim Dries. “Bovendien, omdat het om een technisch defect gaat, kunnen we het toestel aankopen voor één derde van de prijs.”

Wie heeft drone gezien?

Als iemand het toestel alsnog vindt, roept de politie op haar te verwittigen op het nummer 089/30 30 30.

Afbeelding ter illustratie.