Termont: "Slag voor Gent en voor mij"

De Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) reageert aangeslagen op de dood van Walter De Buck. "Een zware slag voor onze stad en voor mij persoonlijk."

"Alhoewel ik wist dat de gezondheidstoestand van Walter zeer slecht was en zijn overlijden geen grote verrassing is voor mij, is het niet minder een zeer zware slag voor onze stad en mij persoonlijk", reageert burgemeester Termont, die momenteel op vakantie is in het buitenland. "Ik wil in de eerste plaats mijn oprechte blijken van medeleven overmaken aan zijn echtgenote, kinderen en familie. Laat het voor hen een troost zijn dat vele vrienden mee treuren om het verlies van deze grote Gentenaar. Ik wens hen van hier uit veel sterkte toe."

Ook Termont benadrukte het belang van Walter De Buck. "Walter was niet alleen de vader van de moderne Gentse Feesten, maar hij was ook een graag geziene muzikant en kunstenaar. Als er één persoon is waarmee Gent wordt vereenzelvigd dan is het zeker Walter. Walter straalde Gent uit en is tevens onsterfelijk als de vader van ons Gent Nationaal Volkslied "'t Vliegerke'", besluit de burgemeester.