Nederlanders hebben beste koningspaar

Uit een exclusieve enquête van het vtm-magazine Royalty en iVOX bij 1000 Vlamingen blijkt dat de Vlaming Willem-Alexander en Máxima kroont tot het beste koninklijk koppel van 2014. Koning Filip en koningin Mathilde komen pas op de derde plaats, na Kate en William.

Maar liefst 30%, dat is drie op de tien Vlamingen, vindt dat Willem-Alexander en Máxima het beste koninklijk koppel van 2014 is. Bijna drie op de tien Vlamingen kiezen voor prins William en Kate, ze zijn 13 jaar samen en meteen het jongste koppel uit de top drie.

Slechts 21%, of twee op de tien Vlamingen, kiest voor Filip en Mathilde. Verrassend weinig stemmen dus voor ons eigen Belgisch koningspaar. Ze staan pas op nummer drie.

Filip en Mathilde springen er niet uit in 2014. Imagoconsulente Kisten Ujvari, kan dat verklaren: “Ze proberen toegankelijk te zijn, ze proberen echt populariteit naar boven te krijgen, maar dat proberen is volgens mij het probleem. Als iemand iets probeert, lukt dat maar tot op een bepaalde maat. Authenticiteit, iets dat vanzelf komt, dat moet je niet proberen, dat komt vanzelf.”