Maxima is mooiste koningin van Europa

Koning Felipe van Spanje en koningin Maxima van Nederland zijn dit jaar verkozen tot de mooiste koning en koningin van Europa. Dat blijkt uit een rondvraag van het VTM-magazine Royalty bij duizend Vlamingen.

59% van hen koos voor Felipe, 45% voor Maxima. Onze koning Filip en koningin Mathilde staan op een verdienstelijke derde plaats, met respectievelijk 10% en 17%. Ze moeten koning Willem-Alexander (20%) en de Spaanse koningin Letizia (22%) nog laten voorgaan.

Prins en prinses

Hertogin Kate van Engeland is met 72% voorsprong de mooiste prinses van Europa. Ze laat de Zweedse prinses Victoria (10%) en prinses Mette-Marit (10%) van Noorwegen ver achter zich. Over wie de mooiste prins van Europa is zijn de meningen verdeeld. Op de eerste plaats staat prins Haakon van Noorwegen (27%), gevolgd door prins Harry (21%) en de Deense prins Frederik (20%).

Beste koppel

De hoofdvraag van de peiling van Royalty is: “Welk Europees koningspaar is het beste koppel?” En dat levert een verrassend resultaat op. Royalty zet in de uitzending van vandaag het ‘Beste Koninklijke Koppel’ in de schijnwerpers. Benieuwd wie dat is geworden? Kijk dan vanavond om 18.20 uur naar Royalty.