Twee tieners door trein doodgereden

In Brussel zijn gisteravond twee tieners gestorven, toen ze werden aangereden door een trein. Dat meldt Infrabel. Het gaat om twee jongeren van 15 en 17 jaar. De omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk, maar mogelijk gaat het om spoorlopers.

Het ongeval gebeurde om 23.46 uur gisteravond. De jongens liepen over het spoor tussen Schaarbeek en Brussel-Noord, toen een trein hen heeft aangereden. De twee overleefden de klap niet. De 84 passagiers aan boord van de trein werden twee uur later met een bus geëvacueerd. Het parket kwam ter plaatse.

Infrabel waarschuwt

Hoewel de omstandigheden nog niet opgehelderd zijn, herinnert Infrabel eraan dat de sporen privaat domein zijn. "De schoolvakanties zijn echt een zwarte periode. Veel te veel kinderen en studenten respecteren het spoordomein niet en doen gevaarlijke dingen. Het Belgische net is een van de dichtste ter wereld. Er zijn dus veel sporen in de buurt van woningen. De mensen gebruiken de sporen als speelterrein, om een kortere weg te nemen of om hun hond uit te laten. Het gevaar zit hem in het feit dat de mensen denken dat ze treinen zullen horen aankomen. Maar een trein is stil en als je hem hoort, is het al veel te laat", zegt Infrabel.