Navid Sharifi keert terug naar België

De jonge Afghaan Navid Sharifi, die vorig jaar werd gerepatriëerd, krijgt een visum voor gezinshereniging. Dat wil zeggen dat zijn inreisverbod vervalt. Navid Sharifi betaalt ook 14.000 euro voor zijn repatriëringskosten. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

De Afghaanse loodgieter werd vorig jaar uitgewezen, maar begon in mei zijn terugkeer naar ons land al voor te bereiden. De redactie van VTM NIEUWS vernam toen dat hij in Polen zat. Hij trouwde met zijn Poolse vriendin en plande zijn terugkeer. Sharifi zei dat hij zou terugkeren van zodra er een nieuwe staatssecretaris voor Asiel en Migratie werd aangewezen.

"Oudjaar in België vieren"

Freddy Roosemont, directeur­-generaal van de Dienst Vreemdelingenzaken, bevestigt dat Sharifi's inreisverbod voor drie jaar is opgeheven en dat hij een visum voor gezinshereniging krijgt. Het kan nog een paar dagen duren voor Sharifi zijn visum echt in handen heeft. "Maar normaal gezien zal hij oudjaar in België kunnen vieren", aldus Roosemont.

"Sharifi voldoet aan alle voorwaarden"

In tegenstelling tot voorheen voldoet Sharifi nu aan de regels, luidt de verklaring. "Hij is in Polen met zijn Poolse vriendin, die in België woont, getrouwd en heeft een visum voor gezinshereniging aangevraagd. Hij bleek aan alle voorwaarden te voldoen. De huwelijksakte was in orde, ze hadden voldoende bestaansmiddelen, ..."

Bekijk ook: