CD&V blaast coalitie in Tienen op

In het Vlaams-Brabantse Tienen heeft CD&V de coalitie met sp.a opgeblazen. Dat gebeurde gisterenavond tijdens de gemeenteraad. CD&V spreekt van “een flagrant gebrek aan leiderschap en een duidelijk gebrek aan steun” van coalitiepartner sp.a. Door de beslissing van CD&V zit de socialistische burgemeester Marcel Logist zonder meerderheid.

CD&V bestuurt sinds de verkiezingen van oktober 2012 samen met sp.a in Tienen, waar burgemeester Marcel Logist (sp.a) aan de macht is. Maar aan die coalitie komt nu een einde doordat beide coalitiepartners geen akkoord vinden over de begroting. De christendemocraten keurden de begroting in de gemeenteraad af, waardoor er geen meerderheid meer was.

“Deze coalitie zit op een dood spoor”, zegt de eerste schepen Katrien Partyka van CD&V. “Er is een flagrant gebrek aan leiderschap en een duidelijk gebrek aan steun en wil voor de uitvoering van de besliste doelstellingen. Dit schepencollege is geen ploeg.”

De CD&V van Tienen wil nu op zoek gaan naar andere partners “om wel op een transparante en dynamische manier te besturen.”