Dossier Vakbondsacties

Vakbond steunt boze Raymonde "volledig"

De Naamse afdeling van de FGTB, de Waalse, socialistische vakbond, steunt Raymonde Le Lepvrier “volledig”. Dat heeft de vakbondsleiding vandaag verklaard aan Franstalige media. Le Lepvrier dwong tijdens de staking van 15 december een winkelierster haar winkel te sluiten door kleren uit te rekken te halen.

De socialistische bediendenvakbond Setca en haar secretaris-generaal Raymonde Le Lepvrier kregen na het voorval enorm veel kritiek te slikken. Op beelden is te zien hoe Le Lepvrier kleren uit de rekken haalt in een winkel in Namen en de eigenares bijna dwingt haar winkel te sluiten. Winkelketen H&M diende klacht in tegen Le Lepvrier omdat ze ook bij hen beschadigingen zou hebben aangebracht.

Maar die kritiek is onterecht, reageert de socialistische vakbond nu. “Het feit werd verkeerd weergegeven en er werd meer aandacht aan besteed dan eigenlijk nodig was”, zo klinkt in Waalse media.

“Het incident werd gebruikt om de echte agressie tegen stakers te verdoezelen, zoals grof taalgebruik, het ondermijnen van eerbied en het gebruiken van geweld.”

Bekijk de beelden hier opnieuw: