Broer doodgeslagen "dakloze" getuigt

De man die op 6 december in de Brusselse Anspachlaan werd doodgeslagen door drie jongeren laat een dochter van 14 jaar na. Dat zegt zijn broer aan VTM NIEUWS-journalist Faroek Özgünes. De familie is opgelucht dat de daders zijn opgepakt. 

Het slachtoffer is een Congolees van 32, die het volgens zijn broer de laatste tijd financieel moeilijk had, maar niet dakloos was. Hij werd door zijn familie opgevangen. De man laat een dochter van 14 jaar achter. "Dat we weten dat de daders zijn opgepakt, is een opluchting voor iedereen van de familie, voor de vrienden en iedereen die ons steunt", zegt Geoffrey Lulendo, de broer van het slachtoffer. 

Slachtoffer zwaargewond afgevoerd

Op 6 december, rond 5 uur ’s morgens, ontstond er in de Brusselse Anspachlaan een ruzie tussen de drie jongeren en een man. De ruzie escaleerde en de jongeren sloegen de man in elkaar. Terwijl de daders op de vlucht sloegen, werd het slachtoffer zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar overleed hij enkele dagen later aan zijn verwondingen.

Gisteren verspreidde het Brusselse parket een opsporingsbericht, waarna de drie daders zich vandaag meldden bij de politie. Na verhoor heeft de onderzoeksrechter beslist de drie jongeren ook aan te houden.